Blog
Yalova Ulaşım Turizm, ile ilgili Bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Haberler Makaleler
- Website Zorunlugu
- Yalova Resimleri
- Yalova Hakkında
- Yalova İlçeleri
- Yalova Web Tasarım
- Website Kampanya
- Yalova Üniversitesi
Webtasarımlarımız
- Yalova web tasarım hizmetleri , sektürünüze uygun kurumsal website tasarımı
- Çiçekçilik Fidanclılık Bahç ebitkileri bahçe düzenleme alnlarında faaliyet gösteren firmalar için özel internet çözümleri.
- Emlak ve Gayrimenkul firmaları ve emlakçılar için özel çözümler, emlak portalımızda ücretsiz tanıtım olanakları.
- İnşaat ve Taahhüt firmaları , konut projeleri hazırlayan müteahhitlik firmalarına kurumsal internet siteleri.
- Mobilyacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için web çözümleri...
-
92
Yalova Ulaşım Turizm
Kategori: Yalova HakkındaYalova coğrafi konum itibariyle İstanbul, Kocaeli ve Bursa illerine yakın bir ildir. Karayolu, denizyolu ve havayolu imkanları ile diğer illere bağlı olan Yalova, ulaşımda coğrafi konumu ve belirli merkezlere olan yakınlığı ile birçok avantajlara sahiptir. İstanbul, Bursa ve Kocaeli illeri arasında yer alan kente karayolu ve denizyolu ile yoğun yolcu giriş çıkışı olmaktadır. Yalova, Avrupa ve İstanbulun Ege ve Akdenize geçiş yolu üzerinde önemli bir konuma sahiptir.
Karayolu Ulaşımı
Yalova karayolu bağlantıları ile komşuları olan Bursa ve Kocaeli illerine bağlıdır. Yalovada gerek ilçelere olan bağlantılar gerekse komşu illere olan bütün bağlantılar asfalt yollarla sağlanmaktadır. Yalovanın güneyinde yer alan Bursa ili ile olan karayolu bağlantısı, Samanlı Dağları üzerinden geçmesi sebebiyle hem virajlı hem de inişli-çıkışlıdır. Oldukça işlek olan bu yolun standartlarını arttırmaya ve genişletmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yalova-Bursa bağlantısı ile, Yalovadan İç Anadolu bölgesinin yanında, Ege ve Akdeniz bölgelerine de ulaşmak mümkündür. Yalova-Kocaeli karayolu bağlantısı ise, Yalovanın aynı zamanda İstanbula ve İç Anadoluya açılan diğer önemli bağlantısıdır. Yalova ili içinde mevcut karayolu ağı toplamı 334 kmdir. Bu ağın 90 kmsini devlet yolları, 179 kmsini köy yolları oluşturmaktadır. Yol ağının 288 kmsi asfalt, 43 kmsi stabilize ve 3 kmsi tesviye nitelikli; köy yollarının 133 kmsi asfalt, 43 kmsi stabilize ve 3 kmsi de tesviye nitelikli yoldur.
Yalovanın çevre il ve ilçelere uzaklığı:
Yalova-Bursa: 69 km
Yalova-Gemlik: 43 km
Yalova-Orhangazi: 21 km
Yalova-Karamürsel: 30 km
Yalova-Gölcük: 50 km
Yalova-Kocaeli: 63 km
Yalova-İstanbul: 174 km
Yalova Denizyolu Ulaşımı
Yalova, bir kıyı ili olması sebebiyle denizyolu ulaşımına açık olup denizyolu ile genellikle İstanbul-Yalova arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapılmaktadır. Yalova-İstanbul arasında Şehir Hatları Yolcu Vapurları ve Deniz Otobüsleri ile sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştirilirken, arabalı vapurlarla araç ve yolcu taşımacılığı, feribot seferleri ile yük, yolcu ve araç taşımacılığı yapılmaktadır. Yalovadan İstanbul ve Kartala düzenli Ekspres ve Deniz Otobüsleri seferleri yapılmaktadır. Ayrıca Yalovadan Yenikapıya feribot, Pendike feribot ve Topçulardan Eskihisara arabalı vapur seferleri yapılmaktadır. Yalovada 9 Kasım 1996 tarihinde yat limanı inşaatına başlanmış olup, halen inşaat çalışmaları devam etmektedir. İnşaatın tamamlanması ile yörenin turizme yönelik aktivitesi artacak ve değişik boyutlarda yaklaşık 300 yat limandan istifade edebilecektir.
Havayolu ulaşımı
Yalova, bugün için havayolu ulaşımı imkanına sahip değildir. Fakat Hava Harp Okuluna ait olan Yalova-Kocaeli karayolu üzerinde bir havaalanı bulunmaktadır.
Turizm
Yalova, her mevsim turizm olaylarının yaşanabildiği, Termal turizmi, kıyı turizmi, av turizmi, spor amaçlı doğa turizmi (Trekking, Hikking, Biking, zıpkınla dalma, kıyı turizmi), kamp-karavan turizmi, günübirlik turizm, sosyal turizm (gençlik turizmi, üçüncü yaş turizmi, av turizmi, kara avcılığı, deniz avcılığı) imkanlarına sahiptir. Özellikle dünyaca ünlü Termal ve Armutlu kaplıcaları Türkiyenin birinci derecede öncelikli kaplıcaları olmaları sebebiyle Yalova için çok önemli turizm kaynaklarını oluştururlar.
İletişim
Bizden Haberler